Berliner 2000 jest koncentratem do szybkiego przygotowania wysokiej jakości produktów cukierniczych. Jego podstawowym zastosowaniem jest przygotowanie w łatwy i szybki sposób tradycyjnych pączków. Użycie koncentratu Berliner 2000 znacznie skraca proces technologiczny oraz gwarantuje otrzymanie pączków o gładkiej powierzchni, ładnej białej obwódce i dużej objętości. Podczas smażenia wchłaniana jest tylko minimalna ilość tłuszczu, co pozytywnie wpływa na smak pączków, a dla piekarza oznacza dodatkowe oszczędności. Berliner 2000 jest ponadto produktem niezwykle wszechstronnym, gdyż doskonale sprawdza się jako dodatek do drożdżówek, makowców i ciast drożdżowych. Stosowanie Berlinera 2000 gwarantuje otrzymanie wypieku końcowego o wysokiej i stałej jakości. Ciasta przygotowane na bazie koncentratu długo utrzymują świeżość, mają większą objętość oraz apetyczny wygląd i smakowity zapach.
Zalety
- Wszechstronne zastosowanie - koncentrat sprawdza się doskonale do produkcji pączków,jak i drożdżówek, makowców, pieczywa półcukierniczego i ciast drożdżowych
- Długie utrzymywanie świeżości wypieków
- Duża objętość pączków i ciast
- Wspaniały smak
- Krótki proces produkcji
- Duża wydajność - z 2 kg koncentratu otrzymuje się około 360 pączków (o gramaturze 55g)
- Ładna, widoczna biała obwódka pączków
- Gładka i stabilna powierzchnia - pączki nie są pomarszczone
- Minimalne ilości tłuszczu wchłaniane podczas smażenia
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770