VANDEMOORTELE PRECEL
Nieskończenie pyszny smak! Nie bez powodu nasz chrupiący precel bawarski ma kształt symbolu nieskończoności. Został przygotowany zgodnie z tradycyjną, klasyczną recepturą na bazie mąki pszennej i drożdży. Wyróżnia go charakterystyczny splot, który ma przypominać nierozerwalny węzeł. Według legendy, pieczywo to powstało tak naprawdę przez przypadek, kiedy pewien piekarz przysnął i przez pomyłkę upiekł klasyczne miękkie precle po raz drugi. Twardy i chrupiący precel bawarski należy do grupy pieczywa ługowanego, czyli produktów piekarskich moczonych przez wypiekiem w roztworze wodorotlenku sodu. Najczęściej serwowany jest jako przekąska do piwa lub pieczywo spożywane podczas pieszych wycieczek. Na co dzień może towarzyszyć nam jako pożywny pomysł na drugie śniadanie. Precel o tradycyjnym bawarskim kształcie cechuje prosta receptura, naturalne składniki i tradycyjna metoda wytwarzania. Dostępny jest w formie głęboko zamrożonej. Przed podaniem wystarczy go rozmrozić w temperaturze pokojowej lub podpiec przez kilka minut w piekarniku.
Chrupiący precel bawarski – nieskończenie pyszny smak
SKŁADNIKI:
pszenna mąka,
woda,
oleje roślinne (rzepakowy),
mąka słodowa (pszenna, jęczmień),
drożdże,
sól,
cukier,
gluten pszeniczny,
stabilizator (guma guar),
emulgator (E472e),
środek do przetwarzania mąki (E300),
regulator kwasowości (E170, E524)
Może zawierać: jaja, ryby, soję, mleko, migdały, orzechy laskowe, seler, gorczycę, nasiona sezamu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 1272 kJ/ 301 kcal,
tłuszcz – 5,6 g,
w tym kwasy nasycone – 0,9 g,
węglowodany – 53 g,
w tym cukry – 4 g,
błonnik – 3,1 g,
białko – 8,2 g,
sól – 2,1 g
WARTOŚĆ ODŻYWCZA 1 SZTUKA (83 g) :
wartość energetyczna – 1056 kJ/ 250 kcal,
tłuszcz – 4,6 g,
w tym kwasy nasycone – 0,7 g,
węglowodany – 44 g,
w tym cukry – 3,3 g,
błonnik – 2,6 g,
białko – 6,8 g,
sól – 1,8 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770