VANDE PASZTECIKI Z KAPUSTĄ KAPUŚNIACZEK 100g - Prostokątne ciastko z ciasta półfrancuskiego z nadzieniem kapuścianym (30%), udekorowane majerankiem, gotowe do wypieku.
SKŁADNIKI:
mąka pszenna;
kapusta kiszona (23%);
woda;
margaryna(olej rzepakowy, olej palmowy, woda, emulgatory: E471, E475, E322; sól;
regulator kwasowości: E330; substancja konserwująca: E202; barwniki; E160b; aromat);
cebula;
gluten pszenny;
sól;
drożdże;
olej rzepakowy;
bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól, woda);
cukier;
błonnik cytrusowy (z pomarańczy, cytryny, limonki);
skrobia kukurydziana;
serwatka (mleko);
przyprawa w płynie (woda, sól, wzmacniacze smaku: E621, E635; hydrolizat białka sojowego; ocet, cukier, barwnik-karmel, ekstrakt drożdżowy, lubczyk, aromat, substancja konserwująca: E211);
substancja zagęszczająca (skrobia modyfikowana, E412, E415);
mieszanka przyprawowa (sól, cukier, wzmacniacz smaku-E621, warzywa suszone (marchew, pasternak, cebula, seler, pietruszka, por);
pieprz;
hydrolizat białka sojowego;
barwnik-ryboflawiny;
substancja przeciwzbrylająca-E551;));
białka mleka;
laktoza;
pieprz;
majeranek;
jaja w proszku;
aromat.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna 1129 kJ / 269 kcal;
Tłuszcz 13,0 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,9 g,
Węglowodany 29,0 g,
w tym cukry 0,9 g,
Białko 4,5 g,
Błonnik 2,0 g,
Sól 1,0 g.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Czas rozmrażania – 40 minut, w temperaturze pokojowej. Wypiek (piec konwekcyjny) – 18-20 minut, temperatura 200 °C, z zaparowaniem. Wypiek w piecu obrotowym z delikatnym zaparowaniem - temperatura pieczenia wstępna: 160°C ze wzrostem do 200°C. Czas wypieku: 18-20 minut, około 4 minut przed końcem otworzyć luft.
INFORMACJA ALERGENNA:
Zboża zawierające gluten i produkty pochodne, jaja i produkty pochodne, soja, mleko i produkty pochodne, seler.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Produkt przechowywać w temperaturze max -18°C
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770