Głęboko mrożone pieczywo żytnie, podpieczone.
Chleb żytni z żurawiną: pieczywo żytnie z dodatkiem żurawiny.
Chleb żytni bez drożdży: pieczywo żytnie.
Chleb żytni z dynią : pieczywo żytnie z pestkami dyni.
Chleb żytni ze słonecznikiem:
SKŁADNIKI:
mąka ŻYTNIA (59,2%),
woda,
słonecznik (6,4%),
pasteryzowany zakwas ŻYTNI (2,3%) [woda, mąka fermentowana ŻYTNIA (30%), sól],
sól,
drożdże,
suchy zakwas PSZENNY,
przeciwutleniacz: kwas askorbinowy.
Chleb żytni z żurawiną:
SKŁADNIKI:
mąka ŻYTNIA (59,2%),
woda,
żurawina suszona (6,4%),
pasteryzowany zakwas ŻYTNI (2,3%) [woda, mąka fermentowana ŻYTNIA (30%), sól],
sól,
drożdże,
suchy zakwas PSZENNY,
przeciwutleniacz: kwas askorbinowy.
SKŁADNIKI:
mąka ŻYTNIA (61,9%),
woda,
pasteryzowany zakwas ŻYTNI (2,3%) [woda, mąka fermentowana ŻYTNIA (30%), sól],
sól,
suchy zakwas PSZENNY,
przeciwutleniacz: kwas askorbinowy.
Chleb żytni z dynią:
SKŁADNIKI:
mąka ŻYTNIA (59,2%),
woda,
pestki dyni (6,4%),
pasteryzowany zakwas ŻYTNI (2,3%) [woda, mąka fermentowana ŻYTNIA (30%), sól],
sól,
drożdże,
suchy zakwas PSZENNY,
przeciwutleniacz: kwas askorbinowy.
Chleb żytni ze słonecznikiem:
Wartość energetyczna 1062 kJ/ 251 kcal;
Tłuszcz 3,6 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g,
Węglowodany 48 g,
w tym cukry <0,5 g,
Białko 5,4 g,
Błonnik 2,6 g,
Sól 1,3 g
Chleb żytni z żurawiną:
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna 1002 kJ/ 236 kcal;
Tłuszcz 52 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g,
Węglowodany 52 g,
w tym cukry 4,7 g,
Białko 4 g,
Błonnik 2,6 g,
Sól 1,3 g
Chleb żytni bez drożdży:
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna 949 kJ/ 224 kcal;
Tłuszcz 0,7 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g,
Węglowodany 49 g,
w tym cukry <0,5 g,
Białko 4 g,
Błonnik 2,6 g,
Sól 1,5 g
Chleb żytni z dynią:
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna 1071 kJ/ 254 kcal;
Tłuszcz 3,7 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g,
Węglowodany 48 g,
w tym cukry <0,5 g,
Białko 5,6 g,
Błonnik 2,9 g,
Sól 1,3 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Czas rozmrażania 150-180 min
Czas wypieku (piec konwekcyjny) 20 min
Temperatura wypieku (piec konwekcyjny) 180-200°C
INFORMACJA ALERGENNA
Zboża zawierające gluten i produkty pochodne
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
-18°C
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770