VANDEMOORTELE CIASTO TIRAMISU
Ciasto tiramisu choć jest klasycznym włoskim deserem to uwielbiane jest praktycznie na całym świecie. Nic w tym dziwnego – w końcu skrywa w poszczególnych swoich warstwach wykwintne i różnorodne smaki, które razem tworzą niepowtarzalną całość.
Ciasto tiramisu biszkopt z syropem z kawy i wina Marsala oraz musem z mascarpone i z czekoladową polewą wypieczone gwarantuje niepowtarzalne doznania. Idealnie nasączony biszkopt to mieszanka smaku aromatycznej i niezwykle mocnej kawy oraz słodkiego deserowego wina Marsala. Warstwy biszkoptu przekładane są obfitymi porcjami musu z mascarpone, a zwieńczeniem tego dzieła jest intensywna w smaku i zapachu polewa czekoladowa, znajdująca się na wierzchu naszego deseru.
Wypieczone ciasto tiramisu poprawia humor i sprawia, że dzień staje się lepszy. Jest idealne jako deser, jak i dodatek do kawy czy lampki wina. Najlepiej smakuje, gdy jest mocno schłodzone. Doskonale sprawdzi się przy każdej okazji, ma piękny wręcz elegancki wygląd, a jego wykwintny smak… śmiało można powiedzieć, że dosłownie rozpływa się w ustach.
Ciasto tiramisu – prawdziwa mieszanka włoskich smaków i aromatów
SKŁADNIKI:
śmietana (mleko),
cukier,
woda,
mąka (pszenna, słodowa pszenna),
żółtko jaja,
ser mascarpone (mleko)(3%),
marsala wine 16% (2,5%),
syrop glukozowy,
kawa instant (1,1%),
albuminy (jaja),
żelatyna wołowa,
syrop z cukru inwertowanego,
ciemna czekolada (0,4%)(masa kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyna sojowa)),
tłuszcz kakaowy (0,1%),
odłuszczone mleko w proszku,
stabilizator (karagen)
Może zawierać: migdały, orzechy laskowe, orzechy pistacjowe.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 1154 kJ/ 277 kcal,
tłuszcz – 17 g,
w tym kwasy nasycone – 10 g,
węglowodany – 26 g,
w tym cukry – 21 g,
błonnik – 0,6 g,
białko – 3,7 g,
sól – 0,08 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770