VANDEMOORTELE BAJGIEL Z SEZAMEM
Klasyczna drożdżowa bułka pszenna z dziurką w kształcie charakterystycznego pierścienia z dodatkiem chrupiącego sezamu. Stanowi idealną bazę kanapek z dodatkiem rożnego rodzaju wędlin, serów oraz świeżych lub pieczonych warzyw. Okrągły bajgiel z sezamem jest jednym z najważniejszych kulinarnych symboli Nowego Jorku. Bajgiel z sezamem swój charakterystyczny wygląd i strukturę zawdzięcza krótkiemu czasowi wyrastania ciasta oraz zaparzaniu go we wrzącej wodzie bezpośrednio przed wypiekiem. Oferowany przez nas produkt dostępny jest w postaci głęboko mrożonej i gotowej do podania po rozmrożeniu. Aby uzyskać świeże, ciepłe i chrupiące pieczywo wystarczy włożyć je na kilka minut do rozgrzanego piekarnika. Bajgiel z sezamem można wypełnić dowolnymi składnikami. Bułka z dziurką jest doskonała zarówno w wersji na słodko, jak i na wytrawnie. Prosta receptura i tradycyjna metoda wytwarzania są gwarancją jakości i smaku.
Oryginalny bajgiel z dziurką – idealna baza przepysznych kanapek!
SKŁADNIKI:
mąka (pszenna, słodowa pszenna),
woda,
oleje i tłuszcze roślinne (rzepakowy),
cukier,
ziarno sezamu (2%),
gluten pszenny,
drożdże,
sól,
mąka sojowa,
emulgator (E322 (sojowe)),
środek do przetwarzania mąki (kwas askorbinowy)
Może zawierać: żyto, orkisz, owies, jaja, mleko, orzechy laskowe, orzeszki pekan, orzechy włoskie, łubin.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 1324 kJ/ 313 kcal,
tłuszcz – 5 g,
w tym kwasy nasycone – 0,5 g,
węglowodany – 56 g,
w tym cukry – 5,2 g,
błonnik – 2,5 g,
białko – 9,8 g,
sól – 1,1 g
WARTOŚĆ ODŻYWCZA 1 SZTUKA (80 g) :
wartość energetyczna – 1059 kJ/ 251 kcal,
tłuszcz – 4 g,
w tym kwasy nasycone – 0,4 g,
węglowodany – 45 g,
w tym cukry – 4,2 g,
błonnik – 2 g,
białko – 7,8 g,
sól – 0,88 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770