RUBIN dojrzewał 3 miesiące.
Receptura i technologia wytwarzania sera Rubin została w całości opracowana w 2009 roku przez radzyńskich serowarów. Komponowane w Radzyniu Podlaskim szczepionki smakowe sprawiają, że jest najbardziej oryginalną propozycją Skarbów Serowara, w której gustują zarówno początkujący, jak i wyrobieni smakosze. Ser ten dojrzewa minimum 3 miesiące. Rubin to klasyczny przykład sera, którego zapach prowadzi nas inną drogą niż właściwy smak w ustach. Posmaki Rubina są wyraźnie maślane aromat i zapach przywołują farmerską nutę na wzór serów francuskich.
cechy: aromatyczny zapach z nutą farmerską, delikatny
wina: różowe, czerwone półwytrawne
zastosowanie: deska serów, dania zapiekane, sałatki
SKŁADNIKI:
mleko znormalizowane, pasteryzowane
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 1517 kJ/ 365 kcal,
tłuszcz – 28 g,
w tym kwasy nasycone – 19 g,
węglowodany – 1,3 g,
w tym cukry – 0 g,
białko – 27 g,
sól – 1,5 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770