BURSZTYN dojrzewał 12 miesięcy.
Jego proces produkcji opracowano w 2002 roku. Podobnie jak kamień, od którego zaczerpnął swoja nazwę, jego doskonałość ukształtowały czas i natura. Unikalny smak i aromat zawdzięcza długiemu okresowi dojrzewania w pieczołowicie dobranych warunkach. Przez 6 miesięcy każdy krąg jest stale pielęgnowany oraz ręcznie masowany z użyciem odpowiednio dobranej pasty, która nadaje jego skórce czarny kolor. Jego miąższ charakteryzuje się zwartą i lekko kruchą strukturą z wyczuwalnymi kryształkami, których przybywa wraz z upływem czasu dojrzewania.
cechy: kruchy, aromatyczny z pikantną nutą
wina: czerwone wytrawne
zastosowanie: deska serów, spaghetti, sosy, sałatki
SKŁADNIKI:
mleko znormalizowane, pasteryzowane
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 1589 kJ/ 383 kcal,
tłuszcz – 30 g,
w tym kwasy nasycone – 22 g,
węglowodany – 1,2 g,
w tym cukry – 0 g,
białko – 27 g,
sól – 1,6 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770