Ser dojrzewający Tylżycki posiada wysoką wartość odżywczą, wysoką przyswajalność składników i cechy umożliwiające jego długotrwałe przechowywanie. Ser tylżycki odznacza się charakterystycznym pikantnym, lekko kwaśnym, lekko ostrym smakiem z delikatną nutą gorzkości. Podczas dojrzewania składniki sera ulegają zmianom, co w konsekwencji stanowi o charakterze i jakości sera.Ser dojrzewający tylżycki posiada wysoką wartość odżywczą, wysoką przyswajalność składników i cechy umożliwiające jego długotrwałe przechowywanie. Ser tylżycki odznacza się charakterystycznym pikantnym, lekko kwaśnym, lekko ostrym smakiem z delikatną nutą gorzkości. Podczas dojrzewania składniki sera ulegają zmianom, co w konsekwencji stanowi o charakterze i jakości sera.
SKŁADNIKI:
mleko pasteryzowane,
sól,
stabilizator: chlorek wapnia,
bakterie fermentacji mlekowej
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 1404 kJ/ 338 kcal,
tłuszcz – 26 g,
w tym kwasy nasycone – 18 g,
węglowodany – 0 g,
w tym cukry – 0 g,
białko – 26 g,
sól – 1,5 g
Wapń 800 mg - 100 % Referencyjnej Wartości Spożycia
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770