Ser jest produkowany z mleka regionalnego z własnego skupu Spółdzielni, z dominującą przewagą gospodarstw tradycyjne wypasających krowy na łąkach.
Stąd charakterystyczne walory i smak. Chronimy tradycje produkcji serów dojrzewających na Żuławach. Nie stosujemy dodatków barwników ani konserwantów.
Ser dojrzewający Gouda z Maluty charakteryzuje się wysoką wartością odżywczą, wysoką przyswajalnością składników i możliwością długotrwałego przechowywania. Ser odznacza się łagodnym, delikatnym, lekko orzechowym smakiem i charakterystycznym aromatem. Podczas dojrzewania składniki sera ulegają zmianom, co w konsekwencji stanowi o charakterze i jakości sera.
SKŁADNIKI:
mleko pasteryzowane,
sól,
stabilizator: chlorek wapnia,
bakterie fermentacji mlekowej
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 1404 kJ/ 338 kcal,
tłuszcz – 26 g,
w tym kwasy nasycone – 18 g,
węglowodany – 0 g,
w tym cukry – 0 g,
białko – 26 g,
sól – 1,5 g
Wapń 800 mg - 100 % Referencyjnej Wartości Spożycia
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770