Ser Edamer - ser podpuszczkowy, dojrzewający typu szwajcarsko-holenderskiego z oczkami, uzyskany z mleka krowiego.
Ze względu na zawartość wody w masie beztłuszczowej należy do serów półtwardych a ze względu na zawartość tłuszczu w suchej masie do serów tłustych.
SKŁADNIKI:
mleko pasteryzowane,
sól,
kultury bakterii,
podpuszczka mikrobiologiczna,
stabilizator: chlorek wapnia (E509),
barwnik: annato (E160b)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g:
wartość energetyczna – 1458 kJ/ 351 kcal,
tłuszcz - 27 g,
w tym kwasy nasycone – 18 g,
węglowodany – 1 g,
w tym cukry – <0,5 g,
białko – 26 g
sól - 1,5 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770