Sambal to bardzo ostry i gęsty sos z papryczek chilli. Można go stosować właściwie do wszystkiego, w zależności od naszego upodobania do ostrości. Pasta jest szczególnie często stosowany w kuchni indonezyjskiej, ale i u nas ma coraz więcej zwolenników. Można ją spożywać zarówno do wszystkich rodzajów mięs, warzyw, jak i do owoców morza.
SKŁADNIKI:
chilli,
sól,
regulator kwasowości E260,
konserwant E211
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna - 178kJ/43kcal,
tłuszcze - 1, 41 g,
węglowodany - 3, 09 g,
w tym cukry - 2, 75 g,
białko - 1, 86 g,
sól - 11, 3 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,27 gBOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770