Miso to tradycyjna japońska gęsta pasta wyprodukowana ze sfermentowanej soi i ryżu z dodatkiem soli i drożdży fermentacyjnych (Aspergillus oryzae). Najbardziej tradycyjna odmiana sporządzana jest z soi. Na bazie miso Japończycy przygotowują praktycznie większość codziennych posiłków.
SKŁADNIKI:
woda,
soja,
ryż,
sól
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 816 kJ/ 195 kcal,
tłuszcz – 6,1 g,
w tym kwasy nasycone – 1 g,
węglowodany – 23,9 g,
w tym cukry – 6,7 g,
białko – 11,2 g,
błonnik – 0 g,
sól – 12 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770