Dojrzałe (czerwone) chili jalapeno poddane odpowiedniej obróbce. Nie może go zabraknąć w żadnej dobrej zupie meksykańskiej. Może posłużyć do przygotowania pikantnych sosów, do kanapek lub - po wymieszaniu z fasolą - otrzymujemy pyszny dip do nachosów.
SKŁADNIKI:
papryka chipotle (55%),
puree pomidorowe,
cebula,
ocet,
olej rzepakowy,
czosnek,
cukier,
sól
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 266,4 kJ / 63,8 kcal
tłuszcz – 2,84 g,
w tym kwasy nasycone – 0,26 g,
węglowodany – 9,60 g,
w tym cukry – 5,98 g,
białko – 1,30 g,
błonnik – 2,54 g,
sól – 1,70 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770