Jagody Goji zawierają wiele składników odżywczych. W jagodach goji znajdziemy witaminy, minerały i 19 aminokwasów. W dodatku jagody Goji są bogatym źródłem: żelaza, wapnia, cynku, miedzi, fosforu. Podobnie jak rodzynki czy żurawinę stosuje się je jako dodatek do deserów, musli, zup owocowych, jogurtów czy koktajli. Suszone jagody goji mają smak bardzo zbliżony do suszonych owoców żurawiny. Są jednak mniej słodkie i bardziej kwaśne z lekko pikantnym posmakiem. Podobnie jak rodzynki czy żurawinę stosuje się je jako dodatek do deserów, musli, zup owocowych, jogurtów czy koktajli. W krajach azjatyckich suszone jagody goji stosowane są również jako dodatek do ryżu, zup, mięs oraz warzyw. Z gotowanych owoców można także przyrządzić herbatę, soki, nalewki i wina. Dzięki wpływowi na redukcję masy ciała oraz ogólną poprawę stanu włosów, skóry oraz paznokci jagody goji bardzo często stanowią również składnik suplementów diety.
SKŁADNIKI:
Jagody goji
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 1657 kJ/ 396 kcal,
tłuszcz – 4,2 g,
w tym kwasy nasycone – 0,8 g,
węglowodany – 22,3 g,
w tym cukry – 11,1 g,
błonnik – 6,2 g,
białko – 10,6 g,
sól – 0,06 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770