Ser Camembert to najsłynniejszy i najpopularniejszy ser pleśniowy. W trakcie procesu produkcji dodajemy do niego szczepy szlachetnej pleśni, w efekcie czego powstaje delikatna i porośnięta pleśnią skórka. Camembert Naturalny Président to nie tylko pyszna przekąska i nieodłączny dodatek każdej deski serów, ale także idealny składnik do sałatek i zapiekanek.
SKŁADNIKI:
mleko,
sól,
stabilizator chlorek wapnia,
podpuszczka mikrobiologiczna,
bakterie fermentacji mlekowej Penicillium candidum
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna - 1476 kJ/ 357 kcal,
tłuszcz - 32,0 g,
w tym kwasy nasycone - 20,4 g,
węglowodany - <0,5 g,
w tym cukry - <0,5 g,
błonnik - 0,0 g,
białko - 17,0 g,
sól - 1,7 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770