Tofu wędzone charakteryzuje się przyjemnym wędzonym, lekko słonym smakiem i doskonale komponuje się z wszelkiego rodzaju kaszami, zupami czy daniami zapiekanymi. To nieoceniony składnik nowoczesnej kuchni, nie tylko wegetariańskiej. Dzięki bogactwu zastosowań tofu idealnie nadaje się do komponowania dań wytrawnych i deserów, zastępując mięso, ryby lub nabiał. Produkt o wysokiej zawartości białka niskiej zawartości cukrów i tłuszczów nasyconych oraz o bardzo niskiej zawartości soli. Alternatywa dla osób, które nie tolerują produktów na bazie mleka krowiego.
SKŁADNIKI:
woda,
ziarno soi,
sól,
substancja wiążąca - siarczan wapnia,
aromat dymu wędzarniczego
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 577 kJ/ 138 kcal,
tłuszcz – 8,1 g,
w tym kwasy nasycone – 1,4 g,
węglowodany – 0,5 g,
w tym cukry – 0 g,
białko – 13 g,
sól – 1,6 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770