Proces dojrzewania produktu przebiega w opakowaniu jednostkowym, przez co zachowuje on swoje naturalne walory smakowe i zapachowe i zwarty skrzep, cechuje się kwaśnym smakiem oraz jogurtowym aromatem. Produkt o nazwie GRECKI posiada walory smakowe i kulinarne identyczne jak Jogurt typu greckiego, nasz produkt dzięki dodatkom olejów roślinnych posiada dodatkową zaletę polegające na większej termicznej stabilności tzn. długo pozostaje w zwartej konsystencji jako dodatek do sałatek, jak i nie waży się w ciepłych potrawach. Doskonale sprawdza się we wszelkich kulinarnych zastosowaniach: na zimno – polecany jako baza do sosów sałatkowych, na ciepło do zup i sosów i kebabu, na słodko np. z dżemem lub owocami do naleśników i gofrów i różnego rodzaju deserów. Jego smak jest wyrazisty, a konsystencja gęsta i jednolita
SKŁADNIKI:
mleko odtłuszczone lub maślanka 86 %,
tłuszcz palmowy 10 %,
mleko w proszku,
stabilizatory skrobia modyfikowana,
kukurydziana,
białka mleka,
żelatyna spożywcza,
żywe kultury bakterii jogurtowych
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna - 484 kJ/ 117 kcal,
tłuszcz - 10,0 g,
w tym kwasy nasycone - 5,0 g,
węglowodany - 3,9 g,
w tym cukry - 3,9 g,
błonnik - 0,0 g,
białko - 2,8 g,
sól - 0,10 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770