Ajvar ostry Podravka to pasta warzywna, która stanowi doskonały dodatek do dań. Swój aromat i kolor zawdzięcza połączeniu najwyższej jakości papryk i bakłażanów dojrzałych w słońcu południowej Europy oraz starannie dobranej mieszance przypraw. Przygotowany w oparciu o oryginalne chorwackie receptury, nie zawiera konserwantów, aromatów i sztucznych dodatków. Stworzony dla tych, którzy preferują pikantne smaki.
Ajvar ostry Podravka można stosować jako dodatek do pieczonych mięs, kiełbas i potraw z grilla. Doskonale nadaje się także jako dodatek do sosów, gulaszów, na kanapkę, tosty, pizzę i zapiekanki. Spróbuj go z serem, wędliną lub na krakersach i zachwyć się jego niepowtarzalnym smakiem.
SKŁADNIKI:
papryka (76%),
bakłażany (12%),
olej słonecznikowy,
ocet spirytusowy,
koncentrat pomidorowy (2,6%),
sól,
ostra papryka (1%),
cukier,
przyprawy
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 325 kJ/ 78 kcal,
tłuszcz – 4 g,
w tym kwasy nasycone – 0,3 g,
węglowodany – 8 g,
w tym cukry – 8 g,
białko – 1,5 g,
sól – 1,5 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770