MORTADELA OSTROŁĘCKA-kiełbasa wieprzowo - drobiowa, homogenizowana, parzona, w osłonce niejadalnej
SKŁADNIKI:
Mięso wieprzowe - 21,8%, mięso oddzielone mechanicznie z kurczaka - 16,9%, woda, tkanka łączna wieprzowa, tłuszcz wieprzowy, tłuszcz z kurczaka, mięso drobiowe z kurczaka - 2,6%, tkanka łączna drobiowa z kurczaka, skrobia ziemniaczana, sól, białko sojowe, błonnik pszenny bezglutenowy, wzmacniacze smaku: e621, e635; stabilizatory: e451, e450, e331, e327; glukoza, aromaty (zawierają mleko, łącznie z laktozą), aromaty dymu wędzarniczego, przyprawy i ekstrakty przypraw (zawierają gorczycę), przeciwutleniacze: e316; e301; ekstrakt drożdżowy, białko wieprzowe, substancja zagęszczająca e407, emulgatory e471, cukier, syrop glukozowy, regulator kwasowości e332, barwnik e120, substancja konserwująca e250.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna 940 kj/ 227 kcal, tłuszcz 18 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,6 g, węglowodany 4,1 g, w tym cukry 0,8 g, białko 10 g, sól 2,0 g.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Gotowe do spożycia.
INFORMACJA ALERGENNA:
Może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, seler.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w warunkach chłodniczych .
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770