PIĄTNICA ŻELATYNA SPOŻYWACZA WIEPRZOWA
Żelatyna ma szerokie zastosowanie zarówno w kuchni, jak i w przemyśle spożywczym. Jest szeroko wykorzystywana w produkcji żywności. Znajdziemy ją w wyrobach mięsnych, zupach, sosach, wyrobach mlecznych i słodyczach.
Żelatyna jest produktem pochodzenia zwierzęcego. To naturalny zagęstnik, który powstaje z białka zwierzęcego obecnego m.in. w skórze oraz chrząstkach. Produkt ten jest źródłem naturalnego kolagenu, który odpowiada za właściwości żelujące żelatyny oraz znajduje zastosowanie np. w kosmetykach, a także stanowi składnik leków i suplementów diety.
Żelatyna zawiera naturalny kolagen, którego produkcja w ludzkim organizmie spada wraz z upływem lat, wpływając m.in. na pogorszenie się zdrowia i funkcjonowania stawów oraz kondycji skóry, włosów i paznokci. Z tego względu dostarczanie kolagenu do organizmu jest niezwykle ważne w celu uzupełnienia pojawiających się niedoborów. Właściwości zdrowotne żelatyny wspomagają regenerację stawów, skóry, włosów i paznokci oraz pozwalają usprawnić funkcjonowanie układu pokarmowego, działając jednocześnie w sposób osłonowy. Coraz częściej mówi się o odchudzających właściwościach żelatyny – ma ona wspomagać odchudzanie oraz usprawniać przemianę materii.
SKŁADNIKI:
żelatyna spożywcza wieprzowa
BLOOM 170-190
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 1516 kJ/ 357 kcal,
tłuszcz – 0 g,
w tym kwasy nasycone – 0 g,
węglowodany – 0,2 g,
w tym cukry – 0 g,
błonnik - <0,5 g,
białko – 89 g,
sól – 0,2 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770