NESTLE THOMY Sos Holenderski
THOMY Sos holenderski jest delikatny i kremowy. Ma typowy łagodny smak i wszechstronne zastosowanie.
Idealnie pasuje do szparagów, jaj, oferty śniadaniowej, ale także do ryb, mięs i warzyw.
Bardzo prosty w użyciu – przed podaniem wystarczy podgrzać.
Równocześnie daje pole do samodzielnych kreatywnych aplikacji – dzięki dodatkowym składnikom można nadać mu smak wedle własnego uznania (np. kwaśny, ziołowy, ostry etc.). Może też być bazą dla innych klasycznych sosów (jak np. sos berneński, sos muślinowy, sos maltański).
Aby uzyskać delikatniejszą konsystencję, można przygotować go jako es pumę w butelce z syfonem. Sprawdzi się też przy zapiekaniu.
Sos holenderski – zalety:
Wysoka zawartość żółtka
Bez konserwantów i barwników
Odpowiedni dla wegetarian
Bez laktozy
Gotowy do natychmiastowego użycia, wystarczy podgrzać i serwować
Termo stabilny (60 minut w 65
SKŁADNIKI:
woda,
olej słonecznikowy (22%),
żółtko jaja (5,7%),
skrobia modyfikowana,
cukier,
sól,
ocet z białego wina,
sól jodowana,
substancja zagęszczająca (guma ksantanowa),
aromaty (zawierają pszenicę, jęczmień, jaja, mleko, olej z gorczycy),
koncentrat soku z cytryny,
przyprawy
Może zawierać: soję, seler, gorczycę
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 971 kJ/ 236 kcal,
tłuszcz – 24 g,
w tym kwasy nasycone – 2,7 g,
węglowodany – 4,7 g,
w tym cukry – 1,7 g,
błonnik – 0,2 g,
białko – 0,9 g,
sól – 1,1 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770