Karmel oznacza po prostu skarmelizowany cukier, tradycyjnie wytwarzany poprzez topienie cukru w naczyniu z wodą. Bogaty smak i kolor karmelu wynika z procesu ogrzewania i topienia cukru. Karmel jest doceniany jako główny smak oraz używany również w harmonii z innymi smakami. Syrop karmelowy firmy MONIN ma nieskończoną ilość zastosowań. Smak karmelu jest stosowany w szczególności w napojach kawowych, koktajlach, deserach oraz w innych kulinarnych potrawach.
BARWA: Ciemnobursztynowy z miedziano-żółtymi rozbłyskami
SMAK: Mocny, głęboki zapach oraz bardzo specyficzny aromat stopionego karmelu, posmak skarmelizowanego cukru
ZASTOSOWANIA: Kawy, shake’i, drinki deserowe
SKŁADNIKI:
cukier,
woda,
naturalny aromat,
kwas: kwas cytrynowy,
barwnik: 150a
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 1349 kJ/ 323 kcal,
tłuszcz – 0 g,
w tym kwasy nasycone – 0 g,
węglowodany – 79,3 g,
w tym cukry – 79,3 g,
błonnik – 0 g,
białko – 0 g,
sód – 10,54 g,
sól – 0,03 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770