Suszony, sproszkowany imbir był eksportowany z Indii do Europy w czasach starożytnego Rzymu dwa tysiące lat temu. Jego nazwa wywodzi się od sanskryckiego słowa „stringa vera” oznaczającego „z ciałem jak róg” i odnosi się do korzenia imbiru, który przypomina róg. W średniowiecznej Europie imbir był tak lubiany, że uważano, iż pochodzi z Ogrodu Edenu. Ze względu na swe właściwości korzenne imbir daje uczucie ciepła. Ma on wiele zastosowań: od ciasteczek po kuchnię azjatycką oraz piwo imbirowe, jeden z pierwszych i najbardziej znanych napojów bezalkoholowych. Aromatyczny imbir MONIN nada charakterystyczny, egzotyczny smak każdemu napojowi smakowemu.
BARWA: Przezroczysta
SMAK: Silny, ostry bukiet korzeni imbiru, aromat niegotowanego korzenia imbiru
ZASTOSOWANIA: Herbaty, koktajle, poncze owocowe
SKŁADNIKI:
cukier,
woda,
naturalny aromat imbiru z innymi naturalnymi aromatami,
kwas: kwas cytrynowy
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 1191 kJ/ 285 kcal,
tłuszcz – 0 g,
w tym kwasy nasycone – 0 g,
węglowodany – 70 g,
w tym cukry – 70 g,
błonnik – 0 g,
białko – 0 g,
sód – 10,48 g,
sól – 0,03 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770