Ser CHEDDAR należy do grupy serów dojrzewających typu twardego, produkowany jest z mleka pasteryzowanego. Charakteryzuje się zwięzłym, zwartym, plastycznym i jednolitym miąższem w całej masie, o konsystencji jakby woskowej, posiada smak i zapach czysty, kwaśny, ostry. Jest bogatym źródłem wapnia, który m.in. przyczynia się prawidłowego metabolizmu energetycznego, i białka, które pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i masy mięśniowej. Doskonały na wykwintną deskę serów, jako samodzielna przekąska czy składnik przystawek i potraw. Ser Cheddar dostępny jest w wygodnej formie: plastrów w opakowaniu typu otwórz – zamknij w nawiązującej do polskich tradycji szacie graficznej.
SKŁADNIKI:
mleko,
sól,
kultury bakterii,
barwnik: karoteny
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 1572 kJ / 379 kcal,
tłuszcz – 31 g,
w tym kwasy nasycone – 20 g,
węglowodany – 0 g,
w tym cukry –0 g,
białko – 25 g,
sól – 1,7 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770