Ceny
Ceny widoczne po zalogowaniu. ZALOGUJ SIĘ

OZNACZENIA

Symbol
7519
Kod kreskowy
5900512230153

LOGISTYKA

Jednostka podstawowa
szt.
Waga
1kg
Cechy produktu
Typ stanu:
Typ magazynu:

MASŁO TOPIONE (klarowane) tzw. „płynne złoto” (znane także pod nazwą masło GHEE), to ekskluzywny produkt, zawierający wyłącznie tłuszcz mleczny, o bursztynowej barwie, przyjemnym, lekko orzechowym aromacie oraz delikatnym smaku. Dostarcza wyjątkowego smaku i aromatu wielu potrawom. Nie pali się w wysokich temperaturach. Nie wsiąka w smażone potrawy, przez co jest bardzo wydajny.
Stosowany do celów kulinarnych m.in:

  • smażenia - ryb, delikatnych mięs, skorupiaków i warzyw;
  • podsmażania - pierogi lub kopytka uzyskają nie tylko niezapomniany smak ale także chrupiącą, złotą skórkę;
  • pieczenia - użyty jako składnik serników, ciast kruchych, ucieranych oraz drożdżowych, sprawia że są one delikatne i puszyste. Idealny do pieczenia pączków i chrustu.
  • polewania warzyw ugotowanych na parze.

Metodę klarowania masła wynaleziono ponad 4 tysiące lat temu w Indiach. Hindusi wierzą do dnia dzisiejszego, że jest to dar boski. W Indiach ghee jest produktem absolutnie niezbędnym w kuchni i dodaje się go prawie do każdej potrawy. Hindusi wierzą, że ma właściwości magiczne.

zalety:

  • 99,8% tłuszczu mlecznego o pięknej bursztynowej barwie
  • idealne do smażenia i pieczenia
  • wzbogaca potrawy smakiem i aromatem masła
  • nie pali się w wysokich temperaturach
  • nie wsiąka w smażone potrawy
  • znakomicie rumieni potrawy

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:

 

wartość energetyczna – 3693 kJ / 898 kcal,

tłuszcz – 99,8 g,

w tym kwasy nasycone – 65 g,          

węglowodany – 0,1 g,

w tym cukry – 0,1 g,   

białko – 0,1 g,

sól – 0 g


Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkoliwek roszczeń.
© SolEx B2B