Ryż Basmati (znaczy pachnący) to specjalna odmiana białego ryżu uprawiana u podnóży Himalajów. Po jego ugotowaniu ziarna są dłuższe i cieńsze od pozostałych odmian. Ma on bardzo charakterystyczny orzechowy smak i zapach. To niezastąpiony składnik popularnych hinduskich potraw mięsnych, rybnych. Świetnie smakuje z owocami morza i warzywami. Ugotowany w mleczku kokosowym będzie doskonałą propozycją na deser.
SKŁADNIKI:
ziarno ryżu basmati
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 1485 kJ / 350 kcal,
tłuszcz – 0,8 g,
w tym kwasy nasycone – 0,3 g,
węglowodany – 76,4 g,
w tym cukry – 0,2 g,
białko – 8,9 g,
sól – 0,007 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770