Mąka żytnia typ 720 (pytlowa) to zmielone kilka razy ziarna żyta które następnie zostały przesiane przez pytel. W procesie jej powstawania usunięto wierzchnią warstwe z ziaren żyta. Mąka żytnia typ 720 doskonałe nadaje się do wypieku chleba żytniego, bardzo często wykorzystuje się ją do przygotowania zakwasu na żur. Wytwarzany z niej zakwas chlebowy dodaje pieczywu lekko kwaśnego smaku i aromatu.
SKŁADNIKI:
ziarno żyta
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 1420 kJ / 335 kcal,
tłuszcz – 1,7 g,
w tym kwasy nasycone – 0,2 g,
węglowodany – 71 g,
w tym cukry – 2,5 g,
białko – 6 g,
sól – 0,0 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770