Mąka ryżowa otrzymywana jest ze zmielonych i oczyszczonych ziaren ryżu. Ma kolor biały, jest bardzo delikatna i lekkostrawna. Mąkę ryżową można wykorzystać do przygotowania naleśników, ciast, bułek, pierogów. Stanowi doskonałą alternatywę dla mąki pszennej. To szczególnie popularny produkt w kuchni azjatyckiej, gdzie mąkę ryżową wykorzystuje się do zagęszczania sosów, przygotowania sajgonek i pysznych słodkich chlebków chińskich.
SKŁADNIKI:
ryż biały
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 1479 kJ / 348 kcal,
tłuszcz – 1 g,
w tym kwasy nasycone – 0,4 g,
węglowodany – 78 g,
w tym cukry – 0,2 g,
białko – 6 g,
sól – <0,1 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770