Mąka kukurydziana otrzymywana jest z przemiału ziaren kukurydzy. Produkt ma charakterystyczny żółty kolor i lekko słodkawy smak, jest bardzo popularny w krajach latynoamerykańskich. Mąka ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. W Ameryce Południowej służy do przyrządzenia placków, tortilli, nachos, tacos, quesadillas i innych potraw. Bardzo często wykorzystywana jest również w cukiernictwie do pieczenia ciast, ciasteczek. Doskonale sprawdza jako składnik pieczywa, naleśników, ciast, panierowania ryb, mięsa i warzyw.
SKŁADNIKI:
ziarno kukurydzy
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 1539 kJ / 364 kcal,
tłuszcz – 4 g,
w tym kwasy nasycone – 1 g,
węglowodany – 70 g,
w tym cukry – 2 g,
białko – 9 g,
sól – 0,01 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770