Śmietankę tzw. kremówkę, uzyskuje się przez odwirowanie tłuszczu z mleka. Jest ona płynna, naturalnie słodka i aromatyczna. Nasza świeża śmietanka ma 30% tłuszczu. Tradycyjnie używana do zabielania ciepłych potraw i napojów. Schłodzona do temperatury 4 stopni C doskonale nadaje się do ubicia. Lubiana za funkcjonalność w kuchni domowej, jak też przemyśle cukierniczym i lodziarskim.
SKŁADNIKI:
śmietanka pasteryzowana,
stabilizator: karagen
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 1200 kJ/ 291 kcal,
tłuszcz – 30 g,
w tym kwasy nasycone – 18 g,
węglowodany – 3,1 g,
w tym cukry – 3,1 g,
białko – 2,2 g,
sól – 0,08 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770