Nasza łagodnie ukwaszona śmietana o zawartości 12%tł. mlecznego jest naturalnie gęsta i aromatyczna, delikatnie kwaśna. Nie zawiera dodatków. Powstaje w wyniku ukwaszenia śmietanki szczepami bakterii fermentacji mlekowej. Polecamy ją do spożywania na surowo, m. in. z uwagi na zawartość witamin A, D, E, K oraz żywe kultury bakterii, w tym dobroczynny dla układu trawiennego Lactobacillus acidophillus.
Surowcem, z którego wytwarzamy śmietanę, jest mleko regionalne z przewagą pochodzącego od krów wolno wypasanych.
SKŁADNIKI:
śmietanka pasteryzowana,
bakterie fermentacji mlekowej
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 556 kJ/ 134 kcal,
tłuszcz – 12 g,
w tym kwasy nasycone – 7,2 g,
węglowodany – 3,9 g,
w tym cukry – 3,9 g,
białko – 2,7 g,
sól – 0,10 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770