Ser dojrzewający Solan to rodzima propozycja sera sałatkowego o charakterystycznym słonym, lekko kwaśnym, bogatym mlecznym smaku. Podobnie jak oryginalny ser feta, jest kruchy i nie maże się w sałatkach. Opakowanie zawiera niewielkie kostki pokrojonego sera zanurzone w solance serwatkowej. Ser Solan wyróżnia się także wysoką wartością odżywczą, wysoką przyswajalnością składników i możliwością długotrwałego przechowywania. Podczas dojrzewania składniki sera ulegają dużym zmianom, co w konsekwencji stanowi o charakterze i jakości sera.
SKŁADNIKI:
mleko pasteryzowane,
sól,
stabilizator: chlorek wapnia,
bakterie fermentacji mlekowej,
podpuszczka,
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 1107 kJ/ 267 kcal,
tłuszcz – 21 g,
w tym kwasy nasycone – 15 g,
węglowodany – 3,4 g,
w tym cukry – 3,3 g,
białko – 16 g,
sól – 3 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770