SER SOLAN. Ser dojrzewający w zalewie solankowej Solan jest produkowany w oparciu o oryginalną recepturę i technologię stosowaną w krajach bałkańskich. Charakteryzuje się wysoką wartością odżywczą, wysoką przyswajalnością składników i możliwością długotrwałego przechowywania. Podczas dojrzewania składniki sera ulegają dużym zmianom, co w konsekwencji stanowi o charakterze i jakości sera.
Zalety:
Solan przeznaczony jest do bezpośredniego spożycia jako składnik sałatek, zapiekanek, koreczków, farszów i nadzień
SKŁADNIKI:
Mleko pasteryzowane,
sól,
stabilizator: chlorek wapnia,
bakterie fermentacji mlekowej,
podpuszczka,
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 1107 kJ / 267 kcal
tłuszcz – 21 g,
w tym kwasy nasycone – 15 g,
węglowodany – 3,4 g,
w tym cukry – 3,3 g,
błonnik – 0,0 g
białko – 16 g,
sól – 3,0 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770