Klasyczny jogurt naturalny 2,5% tł. bez laktozy to najnowsza pozycja na liście doskonałych wyrobów od Maluty. Smaczny, aromatyczny, łagodny, o kremowej konsystencji i lekko kwaskowym smaku. Jogurt naturalny powstaje poprzez ukwaszenie szczepami bakterii jogurtowych spasteryzowanego mleka, pochodzącego z regionalnych gospodarstw z przewagą wypasu pastwiskowego. Dedykowany jest szczególnie osobom z nietolerancją laktozy.
SKŁADNIKI:
mleko,
odłuszczone mleko w proszku,
białka mleka,
enzym: laktaza,
żywe kultury bakterii jogurtowych: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbruecki subsp. bulgaricus.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 242 kJ/ 58 kcal,
tłuszcz – 2,5 g,
w tym kwasy nasycone – 1,7 g,
węglowodany – 4,8 g,
w tym cukry – 4,8 g,
białko – 4 g,
sól – 0,13 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770