Produkowany według tradycyjnej receptury z zagęszczonego mleka jest więcej niż fermentowanym napojem mlecznym. Konsystencja „do krojenia”, przypominająca serek, pełny, a jednocześnie rześki, lekko kwaskowaty smak i aromat to charakterystyczne i wyróżniające cechy Jogurtu Bałkańskiego lekkiego. Obniżona w stosunku do klasycznej wersji 9% Jogurtu zawartość tłuszczu pozwala cieszyć się jego smakiem także miłośnikom Jogurtu Bałkańskiego zwracającym szczególną uwagę na kaloryczność diety.
SKŁADNIKI:
mleko pasteryzowane,
mleko w proszku odłuszczone,
białka mleka,
żywe kultury bakterii jogurtowych: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 298 kJ/ 71 kcal,
tłuszcz – 3 g,
w tym kwasy nasycone – 2 g,
węglowodany – 6,5 g,
w tym cukry – 6,5 g,
białko – 4,5 g,
sól – 0,11 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770