Doskonały tradycyjny jogurt Bałkański w porcji idealnej na lekki sernik. Produkowany według klasycznej receptury z zagęszczonego mleka jest więcej niż fermentowanym napojem mlecznym. Łyżeczkowa konsystencja, przypominająca serek, pełny, a jednocześnie lekki kwaskowaty smak i aromat to charakterystyczne i wyróżniające go spośród podobnych produktów cechy Jogurtu Bałkańskiego.
SKŁADNIKI:
mleko pełne pasteryzowane,
śmietanka pasteryzowana,
mleko w proszku odłuszczone,
białka mleka,
żywe kultury bakterii jogurtowych: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 489 kJ/ 118 kcal,
tłuszcz – 9 g,
w tym kwasy nasycone – 6,4 g,
węglowodany – 5 g,
w tym cukry – 5 g,
białko – 4,2 g,
sól – 0,15 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770