Alphonso to najsmaczniejsza i jedna z najdroższych odmian mango. Owoce tej odmiany mają małą zawartość włókien, przez co są idealne do produkcji pulp. Przecier powstały z tej odmiany wyróżnia się kremową konsystencją i pomarańczowym kolorem. Pulpa z mango Alphonso stanowi bazę sorbetów, napojów czy deserów. Jest to charakterystyczny składnik potraw kuchni azjatyckiej, zwłaszcza indyjskiej i tajskiej.
SKŁADNIKI:
pulpa z mango Alphonso 95%,
cukier,
woda,
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Produkt może zawierać orzechy, orzeszki ziemne, gluten, soję, nasiona sezamu i mleko.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 404 kJ/ 95 kcal,
tłuszcz – <0,5 g,
w tym kwasy nasycone – <0,1 g,
węglowodany – 23 g,
w tym cukry – 20 g,
białko – <0,5 g,
sól – 0,08 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770