LEŚNE SKARBY PODGRZYBEK BRUNATNY
Podgrzybek – to numer jeden wśród „Leśnych Skarbów” występujących w Polsce, doskonale nadaje się w każdej postaci, ale prawdziwą głębią smaku wydobywana jest z niego marynata – delikatna słodkawa z nie za dużą ilością octu oraz przyprawami dodającymi charakteru.
Ceniony jest za aromat, smak, kolor oraz jędrność. Jego popularność w Polsce docenili nawet Rosjanie, którzy nazywają podgrzybka – „Polski Grib”, Niemcy natomiast docenili jego kasztanowy smak i nazywają go grzybem kasztanowym („Maronen”).
Występuje bardzo obficie późnym latem oraz przez całą jesień, możemy go spotkać w całej Polsce, jednakże najładniejsze i najzdrowsze okazy pochodzą z kilku miejsc w kraju min. Borów Tucholskich, Brusów czy Puszczy Piskiej.
SKŁADNIKI:
Podgrzybki brunatne (Imrelia badia),
woda,
ocet spirytusowy,
cukier,
cebula,
marchew,
sól,
regulator kwasowości: kwas cytrynowy,
gorczyca,
pieprz naturalny ziarnisty,
liść laurowy
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 184 kJ/ 44 kcal,
tłuszcz – 0,4 g,
w tym kwasy nasycone – 0,1 g,
węglowodany – 6,8 g,
w tym cukry – 6,6 g,
błonnik – 1,6 g,
białko – 2,4 g,
sól – 0,72 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770