LEŚNE SKARBY MAŚLAK ZWYCZAJNY
Maślak – nazwa tego bardzo popularnego grzyba nie wzięła się znikąd, jego maślany smak i aromat znany jest wszystkim amatorom „Leśnych Skarbów”.
Przyrządzamy go również w delikatnej zalewie octowej, jednakże nieco inne proporcję cukru, soli oraz przypraw wydobywają jego delikatne, maślane atuty.
Do naszych słoików wybieramy tylko zdrowe i jędrne kapelusz, tak byście Państwo byli w pełni usatysfakcjonowani zarówno ze smaku jak i z jędrności owocnika.
Maślak znany również jako maślak, maślarz, sośniak czy pępek bardzo obficie przyozdabia nasze lasy w drugiej połowie lata oraz jesienią. Najczęściej spotykany w nizinnych lasach iglastych na terenie całej Polski.
SKŁADNIKI:
Maślaki zwyczajne (Suillus Luteus),
woda,
ocet spirytusowy,
cukier,
cebula,
marchew,
sól,
regulator kwasowości: kwas cytrynowy,
gorczyca,
pieprz naturalny ziarnisty,
liść laurowy
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 170 kJ/ 40 kcal,
tłuszcz – 0,4 g,
w tym kwasy nasycone – 0,1 g,
węglowodany – 6,9 g,
w tym cukry – 5,5 g,
błonnik – 1,5 g,
białko – 1,5 g,
sól – 0,6 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770