Ser Lazur Turkusowy ma głęboko przerośnięty zielonkawą pleśnią wilgotny miąższ. Charakteryzuje się orzeźwiającym i zdecydowanie ostrym, słonawym smakiem. Po przebrzmieniu aromatu pozostaje lekki, długo utrzymujący się posmak, co powoduje, że ser ten świetnie komponuje się z delikatnymi potrawami, podkreślając ich smak. Sałatki opierające się na sałacie lodowej czy ruccoli uzupełnione kawałkami sera Lazur Turkusowy uzyskują niepowtarzalny, aromatyczny smak.
SKŁADNIKI:
mleko pełne pasteryzowane,
sól,
stabilizator: chlorek wapnia,
czyste kultury mleczarskie,
szlachetna pleśń Penicillium roqueforti,
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 1518 kJ / 366 kcal,
tłuszcz – 31 g,
w tym kwasy nasycone – 21 g,
węglowodany – 1,8 g,
w tym cukry – 0 g,
białko – 20 g,
sól – 2,5 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770