Ser Lazur Srebrzysty ma głęboko przerośnięty szlachetną pleśnią delikatny, kremowy miąższ. Charakteryzuje się lekką, nienarzucającą się kompozycją smakową, z długo utrzymującą się nutą orzechów i szlachetnej pleśni. Dodatkowo zawiera probiotyczne bakterie BB-12®, które wywierają korzystny wpływ na organizm człowieka. Zastosowany może być w potrawach na zimno, takich jak koreczki czy sałatki mięsno-warzywne, jak również jako baza do dipów czy sosów.
SKŁADNIKI:
mleko pełne pasteryzowane,
sól,
stabilizator: chlorek wapnia,
podpuszczka mikrobiologiczna,
bakterie fermentacji mlekowej,
szlachetna pleśń Penicillium roqueforti,
kultury bakterii Bifidobacterium BB-12
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 1447 kJ / 349 kcal,
tłuszcz – 30 g,
w tym kwasy nasycone – 20 g,
węglowodany – 1,8 g,
w tym cukry – 0 g,
białko – 18 g,
sól – 2,5 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770