Ser Lazur Błękitny ma głęboko przerośnięty pleśnią kruchy i kremowy miąższ o lekko słonawym smaku. Pozostawia tradycyjną, charakterystyczną dla tego typu serów aromatyczną, ostrą i zdecydowaną nutę o delikatnym, długo utrzymującym się posmaku grzybowym. Wyraźnie podkreśla smak potraw warzywnych oraz mięsnych.
SKŁADNIKI:
mleko pełne pasteryzowane,
sól,
stabilizator: chlorek wapnia,
podpuszczka mikrobiologiczna,
czyste kultury mleczarskie,
szlachetna pleśń Penicillium roqueforti
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 1518 kJ / 366 kcal,
tłuszcz – 31 g,
w tym kwasy nasycone – 21 g,
węglowodany – 1,8 g,
w tym cukry – 0 g,
białko – 20 g,
sól – 2,5 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770