Mix mini ciastek z nadzieniami. 3 rodzaje uformowanych ciast półfrancuskich z nadzieniami: wiśniowym, morelowym i jabłkowym, poddane wstępnemu rozrostowi, produkt głęboko mrożony
Ciastko z nadzieniem wiśniowym:
SKŁADNIKI:
wiśnie (25%),
woda,
olej palmowy,
cukier,
przecier jabłkowy,
olej słonecznikowy,
syrop glukozowy,
skrobia modyfikowana,
jaja,
sól jodowana (sól, jodan potasu),
drożdże,
aromat,
substancja konserwująca (sorbinian potasu),
regulator kwasowości (kwas cytrynowy),
gluten (pszenny),
emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych),
substancja zagęszczająca (guma gellan),
aromaty,
środek do przetwarzania mąki (kwas askorbinowy)
SKŁADNIKI:
mąka pszenna,
morele (21%),
woda,
syrop glukozowy,
olej palmowy,
cukier,
skrobia modyfikowana,
olej słonecznikowy,
jaja,
sól jodowana (sól, jodan potasu),
drożdże,
substancje zagęszczające (guma gellan, guma ksantanowa),
aromat,
kwas (kwas cytrynowy),
substancja konserwująca (sorbinian potasu),
gluten (pszenny),
emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych),
regulator kwasowości (kwas cytrynowy),
aromaty,
środek do przetwarzania mąki (kwas askorbinowy)
Ciastko z nadzieniem jabłkowym:
SKŁADNIKI:
woda,
mąka pszenna,
cukier,
olej palmowy,
jabłko (4,5%),
jaja,
skrobie modyfikowane,
olej słonecznikowy,
sól jodowana (sól, jodan potasu),
drożdże,
mleko w proszku odtłuszczone,
olej kokosowy,
gluten (pszenny),
emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych),
serwatka w proszku (z mleka),
substancja żelująca (karagen),
substancja zagęszczająca (alginian sodu),
regulator kwasowości (kwas cytrynowy),
aromaty,
barwniki (karmel amoniakalny, karoteny),
środek do przetwarzania mąki (kwas askorbinowy),
substancje konserwujące (sorbinian potasu, dwutlenek siarki),
cynamon,
stabilizator (węglany wapnia),
aromat,
ekstrakt kurkumy.
Może zawierać: soja, orzechy, sezam.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna 1182 kJ / 281 kcal;
Tłuszcz 10 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,5 g,
Węglowodany 41 g,
w tym cukry 13 g,
Białko 5,5 g,
Błonnik 1,7 g,
Sól 1,1 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Rozmrażanie
30 min
22 °C
Wypiek
10 - 12 min
180 - 190 °C
Wypiekać z zaparowaniem
INFORMACJA ALERGENNA
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), zboża zawierające gluten, jaja i produkty pochodne, dwutlenek siarki i siarczyny . Może zawierać: soja, orzechy, sezam.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze nie wyższej niż -18 °C
Nie zamrażać ponownie po rozmrożeniu.
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770