LA LORRAINE CROISSANT MAŚLANY Z PISTACJAMI 90g/60 - Uformowane ciasto półfrancuskie z nadzieniem pistacjowym, udekorowane cukrem i migdałami, poddane wstępnemu rozrostowi, produkt głęboko mrożony. Gotowy do wypieku.
SKŁADNIKI:
mąka pszenna,
nadzienie pistacjowe (19%) (cukier, oleje roślinne (palmowy, słonecznikowy), pasta pistacjowa (15%), mleko w proszku odtłuszczone, serwatka w proszku (z mleka), emulgator (E322), skrobia modyfikowana (kukurydziana), naturalny aromat, barwnik (E141ii), sól),
woda,
masło (mleko) (15%),
cukier,
migdały (2%),
cukier perlisty (2%) (cukier, olej roślinny (rzepakowy)),
drożdże,
gluten ( pszenny),
jaja,
sól jodowana (sól, jodan potasu),
żółtko jaja kurzego,
przeciwutleniacz (E300).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna 1609 kJ / 385 kcal;
Tłuszcz 20,0 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 10,0 g,
Węglowodany 41,0 g,
w tym cukry 18,0 g,
Białko 8,3 g,
Sól 0,78 g.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Rozmrażanie – 30 minut w temperaturze 22 °C. Wypiek – rozgrzać piec do temp. 200 °C; wypiekać 17 - 19 min, w temperaturze 170 °C
INFORMACJA ALERGENNA:
Jaja i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), migdały, pistacje
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w temperaturze nie wyższej niż -18 °C. Nie zamrażać ponownie po rozmrożeniu.
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770