Sernik ze skórką pomarańczową spód z ciasta kruchego z masą serową z dodatkiem kandyzowanej skórki pomarańczowej, produkt głęboko mrożony.
SKŁADNIKI:
ser twarogowy półtłusty (28%),
woda,
mieszanka cukiernicza [cukier, skrobia modyfikowana ziemniaczana, serwatka w proszku (z mleka), tłuszcz palmowy, skrobia pszenna, syrop glukozowy (z kukurydzy), ser twarogowy w proszku (1,3% w mieszance cukierniczej), glukoza, mleko w proszku odtłuszczone, laktoza (z mleka), białka mleka, białko jaja w proszku, substancje zagęszczające (alginian sodu, karagen), stabilizatory (difosforany, fosforany sodu), emulgatory (estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), sól, aromat],
spód z ciasta kruchego (13%) [mieszanka cukiernicza (mąka pszenna, cukier, skrobia pszenna, mleko w proszku odtłuszczone, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), aromaty), margaryna (oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy) w zmiennych proporcjach, woda, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu, lecytyny (ze słonecznika)), sól, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat, barwnik (annato)), masa jajowa pasteryzowana],
olej rzepakowy,
masa jajowa pasteryzowana,
puder dekoracyjny [glukoza, skrobia pszenna, olej rzepakowy częściowo utwardzony, substancja przeciwzbrylająca (węglan wapnia), tłuszcz palmowy całkowicie utwardzony, aromat],
żel dekoracyjny [woda, cukier, substancja żelująca (pektyny), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat, substancja konserwująca (sorbinian potasu), barwnik (ekstrakt z papryki), ekstrakt z marchwi],
skórka pomarańczowa kandyzowana (1,3%) (skórka pomarańczowa,
cukier,
kwas (kwas cytrynowy))
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna - 1233 kJ/ 327 kcal,
tłuszcz - 14,0 g,
w tym kwasy nasycone - 4,4 g,
węglowodany - 33,0 g,
w tym cukry - 17,0 g,
błonnik - 0,0 g,
białko - 7,8 g,
sól - 0,22 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770