LA LORRAINE Ciasto makowe z jabłkiem i rodzynkami
Spód z cista kruchego z masą makową z kawałkami jabłem i rodzynkami, całość wykończona kruszonką i żelem dekoracyjnym.
SKŁADNIKI:
masa makowa (75%) [cukier, mak (32% w masie makowej), kaszka pszenna, mąka wojowa, skrobia, mleko w proszku odtłuszczone, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu), aromaty, syrop glukozowo-fruktozowy, olej palmowy, cynamon, przeciwutleniacz (kwas askorbinowy), syrop glukozowy, skrobia pszenna],
spód z ciasta kruchego (18%) [mieszanka cukiernicza (mąka pszenna, cukier, skrobia pszenna, mleko w proszku odtłuszczone, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), aromaty), margaryna (oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy) w zmiennych proporcjach, woda, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu, lecytyny (ze słonecznika)), sól, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat, barwnik (annato)), masa jajowa pasteryzowana],
masa jajowa pasteryzowana, margaryna [oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy) w zmiennych proporcjach, woda, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu, lecytyny (ze słonecznika)], woda, rodzynki (5%), mus z kawałkami jabłek (5%) [jabłka (90% w musie), cukier, woda, skrobia modyfikowana kukurydziana, koncentrat soku cytrynowego, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat jabłkowy, substancja zagęszczająca (agar), przeciwutleniacz (kwas askorbinowy)],
kruszonka (5%) [mąka pszenna, cukier, margaryna (oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy) w zmiennych proporcjach, woda, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu, lecytyny (ze słonecznika)), sól, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat, barwnik (annato)],
żel dekoracyjny (2,5%) [woda, cukier, substancja żelująca (pektyny), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat, substancja konserwująca (sorbinian potasu), barwnik (ekstrakt z papryki), ekstrakt z marchwi]
Produkt może zawierać: orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 1561 kJ/ 422 kcal,
tłuszcz – 19 g,
w tym kwasy nasycone – 8,3 g,
węglowodany – 43 g,
w tym cukry – 17 g,
białko – 6,9 g,
sól – 0,09 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770