SKŁADNIKI:
Mąka pszenna,
Nadzienie o smaku waniliowym (18%) (cukier, woda, skrobie modyfikowane, olej rzepakowy, jądra pestek moreli, włókno cytrusowe, naturalny aromat (waniliowy) (1%), emulgator (mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych), syrop glukozowy, sól, substancja konserwująca (sorbinian potasu)),
Woda,
Nadzienie budyniowe (9%) (woda, cukier, skrobia modyfikowana, mleko w proszku pełne, serwatka w proszku (z mleka), skrobia kukurydziana, barwnik (karoteny), substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), maltodekstryna, naturalny aromat),
Jaja,
Cukier,
Drożdże,
Olej rzepakowy, sól jodowana (sól, jodan potasu),
Regulator kwasowości (di fosforany, fosforany wapnia),
Substancja spulchniająca (węglan sodu),
Słód jęczmienny,
Olej palmowy (całkowicie utwardzony),
Emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych),
Substancja zagęszczająca (guma guar),
Środek do przetwarzania mąki (kwas askorbinowy)
Produkt może zawierać: soję, orzechy.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Rozmrażanie: 45 min; Temperatura: 18-26̊ C
- Wypiek: 10 min, 170̊ C
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna 1069 kJ/ 253 kcal;
Tłuszcz 5,1 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g,
Węglowodany 45 g,
w tym cukry 17 g,
Błonnik 2,0 g,
Białko 6,0 g,
Sól 1,2 g.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA 1 sztuki (100 g):
Wartość energetyczna 1069 kJ/ 253 kcal;
Tłuszcz 5,1 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g,
Węglowodany 45 g,
w tym cukry 17 g,
Błonnik 2,0 g,
Białko 6,0 g,
Sól 1,2 g.
INFORMACJA ALERGENNA
Pszenica, jęczmień, jaja, mleko
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze nie wyższej niż -18̊ C. Nie zamrażać ponownie po rozmrożeniu.
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770