SKŁADNIKI:
Mąka pszenna,
Nadzienie kardamonowe (26,2%) (cukier, woda, skrobie modyfikowane, olej rzepakowy, jądra pestek moreli, kardamon malabarski (1%), włókno cytrusowe, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), syrop glukozowy, sól, substancja konserwująca (sorbinian potasu), naturalny aromat (waniliowy)),
Woda,
Cukier,
Jaja,
Drożdże,
Olej rzepakowy,
Sól jodowana (sól, jodan potasu),
Regulatory kwasowości (di fosforany, fosforany wapnia),
Substancja spulchniająca (węglan sodu),
Słód jęczmienny,
Olej palmowy (całkowicie utwardzony),
Emulgator (mono- i di glicerydy kwasów tłuszczowych),
Substancja zagęszczająca (guma guar),
Środek do przetwarzania mąki (kwas askorbinowy)
Produkt może zawierać: soję, mleko, orzechy.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Rozmrażanie: 45 min; Temperatura: 18-26̊ C
- Wypiek: 10 min, 170̊ C
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna 1233 kJ/ 292 kcal;
Tłuszcz 5,9 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g,
Węglowodany 53 g,
w tym cukry 24 g,
Błonnik 2,2 g,
Białko 6,1 g,
Sól 1,2 g.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA 1 sztuki (103 g):
Wartość energetyczna 1270 kJ/ 301 kcal;
Tłuszcz 6,0 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g,
Węglowodany 54 g,
w tym cukry 25 g,
Błonnik 2,3 g,
Białko 6,3 g,
Sól 1,3 g.
INFORMACJA ALERGENNA
Pszenica, jęczmień, jaja
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze nie wyższej niż -18̊ C. Nie zamrażać ponownie po rozmrożeniu.
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770