SKŁADNIKI:
Mąka pszenna,
Nadzienie cynamonowe (26,2%) (cukier, woda, syrop glukozowy, olej rzepakowy, cynamon (5%), mąka pszenna, jądra pestek moreli, skrobia modyfikowana, włókno cytrusowe, mąka kukurydziana, emulgator (mono- i di glicerydy kwasów tłuszczowych), sól, substancja konserwująca (sorbinian potasu)),
Woda,
Cukier,
Jaja,
Drożdże,
Olej rzepakowy,
Sól jodowana (sól, jodan potasu),
Regulator kwasowości (difosforany, fosforany wapnia),
Substancja spulchniająca (węglan sodu),
Słód jęczmienny,
Olej palmowy (całkowicie utwardzony),
Emulgator (mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych),
Substancja zagęszczająca (guma guar),
Środek do przetwarzania mąki (kwas askorbinowy)
Produkt może zawierać: soję, mleko, orzechy.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Rozmrażanie: 45 min; Temperatura: 18-26̊ C
- Wypiek: 10 min, 170̊ C
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna 1231 kJ/ 292 kcal;
Tłuszcz 5,5 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g,
Węglowodany 53 g,
w tym cukry 22 g,
Błonnik 2,5 g,
Białko 6,1 g,
Sól 1,3 g.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA 1 sztuki (103 g):
Wartość energetyczna 1268 kJ/ 300 kcal;
Tłuszcz 5,7 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g,
Węglowodany 55 g,
w tym cukry 23 g,
Błonnik 2,6 g,
Białko 6,3 g,
Sól 1,3 g.
INFORMACJA ALERGENNA
Pszenica, jęczmień, jaja
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze nie wyższej niż -18̊ C. Nie zamrażać ponownie po rozmrożeniu.
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770